Primer sončnih celic nameščenih na nagnjeno streho

Primer sončnih modulov nameščenih na nagnjeno streho

Postavitev na nagnjeni strehi

Strešna postavitev je najpogostejši in cenovno najugodnejši način instalacije za stanovanjske, poslovne in industrijske namene. Vrsta solarnih modulov je locirana na strehi zgradbe. V večini primerov bo ta vrsta pritrjena direktno na vezne člene zgradbe. Pritrditev mora biti dovolj robustna, da kljubuje možnim močnim sunkom vetra. Tipična pritrditev sončnih modulov je na aluminijasto ali galvanizirano jekleno podporno konstrukcijo.

Sončne celice lahko namestimo tudi na ravno streho

Sončne celice lahko namestimo tudi na ravno streho

Ravne strehe

Zaradi možnosti zadrževanja vode na ravni strehi je tu še posebej pomembno stanje strehe. Pri teh inštalacijah so na strešno konstrukcijo z nerjavečimi vijaki pritrjeni aluminijasti kotni profili.

Za nekatere poslovne strešne rešitve je možnost instalacije solarnih modulov brez posega v strešno konstrukcijo. Strešne solarne instalacije so navadno lahke in k skupni obremenitvi strehe prispevajo cca 20kg/m². Praktično so vse stanovanjske in poslovne strehe sposobne prenesti to dodatno obremenitev brez potrebe po spremembi konstrukcije.

Mikro SE (50 kWp) Mala SE (50 kWp- 1000 kWp) Velika SE (nad 1000 kWp)
cena odkupa 0,24172 € / kWh 0,216919 € / kWh 0,16998 € / kWh

Prodaja električne energije je zagotovljena po ceni za zagotovljen odkup za obdobje 15 let s strani državnega podjetja Borzen Organizator trga z električno energijo d.o.o.

Navedene cene odkupa so veljavne  za obdobje 1.1.-30.6.2012. Po tem obdobju se bodo cene odkupa znižale.